Anti-astma sokovi

Saznajte koji su to najbolje namirnice za sokove i smoothie napitke za ublažavanje i lečenje astme. Donosimo vam i nekoliko recepata.

Kada je astma u pitanju nije dovoljno samo fokusirati se na bilje, piti čajeve i sokove. Potrebna je i promena stila života, zdrava ishrana, ali i obloge, inhalacija, masiranje.

Povrće, voće i bilje
Postoji velika lista voća, povrća, biljaka i dodataka ishrani, koji su dokazano odlični u borbi sa simptomima astme. Od voća se izdvajaju: limun, mandarine, mango, banane, kajsije, jabuke, kupine, borovnice, šipak, dinje, narandže, breskve, maline, jagode, grožđe, …

Među povrćem prednjače: cvekla, brokoli, mrkva, karfiol, celer, kelj, spanać, bundeve, rotkvice, … Ali, tu su i neprevaziđena kopriva i maslačak.

Razmislite i o tome da u ishranu uvrstite više: cimeta, bibera, eukaliptusa, belog luka, đumbira, rena, … Pijte čaj od žalfije, majčine dušice, mente, …

Med, takođe, može blagotvorno delovati kada je u pitanju astma, ali semenke poput: chia, lana, konoplje, …

Ali, pazite ako je astma povezana sa polenskim alergijama ili alergijama na med. Proverite proizvode i konsultujte se sa lekarom.

Narandžasti miksevi